1 podwójny filet z kurczaka (50 dag)
sól
pieprz
oregano
2 łyżki oleju
4 plastry ananasa z puszki (ok. 12 dag)
20 dag czerwonej papryki konserwowej (1 średni słoik)
1 ½ łyżki soku ananasa z puszki
1 ½ łyżki soku z cytryny
1 łyżka płynnego miodu
2-3 woreczki ryżu (20-30 dag)
Przepis na 3 porcje
Filet oczyścić z błonek, opłukać i pokroić w kostkę. Oprószyć solą, pieprzem, ziołami. Rozgrzać olej, zrumienić kostki filetu. Paprykę i ananasa pokroić w dość dużą kostkę, dodać do kurczaka, skropić sokiem z cytryny i płynnym miodem. Wymieszać i poddusić (2-3 minuty).
Ugotować ryż w osolonej wodzie, osączyć i rozłożyć na talerzach. Na ryżu rozłożyć kawałki kurczaka wraz z sosem. Podawać na gorąco.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz