4 serki homogenizowane
1 szklanka cukru pudru
1 cukier waniliowy
1 żelatyna 50 g
2 galaretki pomarańczowe
1 galaretka truskawkowa
1 puszka brzoskwiń
Rozpuścić galaretkę truskawkową, odstawić do stężenia. Żelatynę namoczyć w 3/4 szkanki zimnej wody (przegotowanej). Wymieszać, odczekać 30 minut. Dodać 2 szklanki gorącej, przegotowanej wody i wymieszać. Odstawić.
Galaretki pomarańczowe rozpuścić i zostawić do wystygnięcia. Część brzoskwiń z puszki pokroić w kostkę.
Galaretkę truskawkową pokroić w kostkę, włożyć do lodówki. Serki włożyć do naczynia, dodać cukry i wymieszać. Dodać wystudzoną, płynną żelatynę i wymieszać. Dodać pokrojone galaretki i brzoskwinie. Wymieszać.
Wylać na natłuszczoną tortownicę, udekorować brzoskwiniami, zalać galaretką brzoskwiniami. Wstawić do lodówki na kilka godzin.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz